Chromecast VS. Google Home Assistant

chromecast vs. google home assistant

Chromecast VS. Google Home Assistant

Med Chromecast har du möjlighet att kunna se videor från PC till TV-skärm. Den omtalade Chromecast är en liten dongel som du ansluter till en TV via ett HDMI-uttag. En dator, smartphone eller surfplatta kan användas för att styra din Chromecast. Därför kan det som visas på skärmen på en laptop, mobil eller smartpad överföras till TV-skärmen och på så vis strömma över innehållet.

När du använder din Google Chromecast, så laddas det automatiskt ner information från källor som är till för Chromecast, som sedan överförs direkt till Google Chromecast och som kommer att sköta all information och dataöverföring på enheten som den används på. Chromecast fungerar enkelt förklarat som en ren mottagare. Den styr inte sig själv och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande.

Internetanslutningen för Chromecast sker via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att anslutningen skall fungera som den ska. Förutom din Chromecast, så måste din mobil, surfplatta eller laptop vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din Google Chromecast är. Vilket mest troligt kommer att vara hemma, där det är samma nätverk. Att installera din Google Chromecast är inte så svårt som det verkar. Det du gör är att du ansluter Chromecast till HDMI-porten på din TV och strömma till den.

Du gör det genom att ansluta USB-kabeln som följer med din Chromecast i USB-porten på din TV eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Observera att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När du är klar med installeringen, är nästa steg att ladda ner Google Home appen till din mobiltelefon.

Om du undrar över om du kan visa bilder med din Chromecast och dina egna videor, så kan du göra det med exempelvis Google Foto som fungerar med Google Chromecast. Många program och appar har stöd för att spela upp lagrade videor eller musik. När du använder Google Chrome som primär webbläsare på din dator, så har du möjlighet att välja hela webbläsarfönstret att streama till Chromecast.

Google Home Assistant

Google Home Assistant är en liten högtalare som ansluts via Wi-Fi och är ännu ett sätt att kunna styra ditt hem trådlöst. Du använder din röst som fjärrkontroll. Om du spelar upp videor via Google Home, så laddas det automatiskt ner data från källor som är anpassade för Google Home, som skickas direkt till Google Home och som kommer att sköta system och dataöverföring på enheten som den används på. Google Home mini fungerar mer eller mindre som en ren kontroll.

Den styr inte sig själv och har ingen direkt möjlighet att exempelvis installera program och liknande. Du styr din Google Home utefter vad som ska spelas upp i hemmet och väljer vilken enhet som du vill strömma från. Internet får Google Home  via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att anslutningen skall fungera helt. Med din Google Home Assistant-högtalare använder du röstkontroll för att spela. Först använder du Google Home appen för att spela från strömningstjänsten och sedan ber du din Google Home Assistant att visa vad du vill se.

Därefter så använder du din mobiltelefon eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan då starta eller avsluta oavsett var du är någonstans med täckning med röstkontroll. I de flesta fall behöver du inte fundera kring vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Viaplay, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt automatiskt. Med Google Home Assistant kan du se en översikt över vilka program som du kan streama till via Google Home Assistant.

Det finns många likheter mellan dessa två trådlösa assistenter och det viktigaste är att du som ska göra valet får ditt behov uppfyllt.

Läs mer om det senaste inom trender och teknik här.

Missa inte våra tidigare inlägg om Chromecast här.

You may also like...

1 Response

  1. September 15, 2020

    […] Läs mer om våra jämförelser här. […]