Ny teknik inom fönsterputs – Fönsterputsrobot

Vid första anblicken kan en fönsterputsrobot se ut som ännu en värdelös pryl som samlar damm i ditt hus. Sanningen är dock att vi snabbt blev imponerade. Du slipper tråkig fönsterputsning, du behöver inte stå på stegar med livet som insats och du slipper repor på fönstren. Dessa små robotar har tagit fönsterputsningen till nya höjder, och de verkar välkomna i ditt hus tillsammans med robotdammsugaren. När fönsterputsrobotarna tar över som hjälpmedel i det dagliga livet kommer de inte bara att användas av personer som inte gillar att städa. Särskilt personer med nedsatt syn och motorik kan dra nytta av den nya tekniken.

Bästa fönsterputsrobot – Den som uppfyller just dina krav

Den bästa fönsterputsroboten är den som uppfyller precis dina krav. Så låt behovet bestämma vilken storlek eller typ av robot du behöver och titta sedan på priset.

Att köpa fönsterputsrobot

Det finns redan olika typer på marknaden: Vissa fönsterputsrobotar är tänkta att frigöra dig från din dagliga rutin. Medan andra förenklar där fönster till exempel inte är öppningsbara eller finns på en begränsad svåråtkomlig höjd eller utrymme. Eller bara är svår för just dig att komma åt.

Pris på fönsterputsrengörare

Priserna på fönsterrengöringsrobotar eller fönsterputsrobotar som de också kallas, finns till ca. priser från runt 2000 kr. till över 5000 kr. beroende på storlek och utvecklad teknik. En klok investering inte bara som privatperson utan även för ditt företag tänka på. Är du intresserad av att veta mer om ekonomi kan du gå in och läsa mer här!

Bäst i test för fönsterputsrobotar

Är du mer intresserad av att jämföra olika fönsterrengöringsrobotar så finns mer information om det här!

Det bör som sagt noteras att fönsterputsningsrobotar kan ta sig in på ställen där fönsterputsare inte kan ta sig in på grund av utrymmesbrist eller av säkerhetsskäl. I t.ex. torn och skyskrapor är risken för att falla från en stege extremt stor då fönstren rengörs. I vissa fall hänger fönsterputsare i linor hundra meter över marken. Detta kan nu fönsterputsroboten ersätta med en helt annan säkerhet.

I en undersökning som utfördes av Whirlpool uppgav majoriteten av de intervjuade också att de skulle kunna tänka sig att använda robotar för svåra uppgifter som rengöring av persienner, rullgardiner eller gardiner. För även om dessa områden ofta är de smutsigaste rengörs de sällan av husägarna själva på grund av brist på tid och fysisk förmåga.

De senaste fönstertvättrobotarna imponerar med sina funktioner, t.ex. fjärrstyrning via app och automatisk anpassning till fönstrens höjd. Priserna varierar men viktigast är nog ändå att fönsterrengöringsrobotar inte bara är användbara för människor som inte gillar putsa fönster utan även för personer med nedsatt syn eller motorik.

Även om du fortfarande vill rengöra fönstren manuellt är det bra att ny teknik utvecklas för att hjälpa oss i vårt dagliga liv. Idén om att använda fönsterputsningsrobotar är inte alls ny. De har funnits under en tid nu det kommer hela tiden fler med smarta och enklare hantering.

Vill du läsa mer om tekniska prylar:

Vill du läsa mer om tekniska prylar: https://jeapie.com/

Magnetisk fönstertvätt – Föregångare

Det som funnits längre på marknaden och som är lite mer känt är kanske den “magnetiska fönstertvätten”. Den är också ett alternativ såklart, men då måste fortfarande “fysiskt handkraft” till för att kunna utföra fönstertvätten.

Är “fönsterputsning” för hand nu föråldrad tack vare dagens smarta hemassistenter? I en nyligen genomförd undersökning sa mer än 13 % av de tillfrågade att de definitivt skulle överväga att köpa fönsterputsningsrobotar i framtiden och man ser ett mönster på människor världen över, att det finns en allt större tendens till att måna om sin dyrbara fritid, och om detta hjälper till med det, är nog chansen stor. Fönsterputsrobotar finns att f¨å tag på både i specialbutiker eller i nätbutiker.

Om du är intresserad av att få dina fönster putsade på vanligt vis eller hjälp med att få rent i ditt hem, kontakta gärna: www.ishine.se

You may also like...