Tips och idéer för att finansiera större projekt

Tänk dig att du har världens bästa idé till en banbrytande produkt. Men det är ju faktiskt väldigt dyrt att realisera en produkt. Att finansiera produktion, kanske till en prototyp av en lyxbil eller en provgarderob till ett nytt modemärke, kostar ju pengar. 

Det handlar ofta om väldigt mycket pengar. Du ska ha nån form av inkomst, lön. Om nån ska jobba för dig måste du ha lön eller motsvarande även till denne någon. Sedan tillkommer produktionskostnad, pengar till resor för att åka runt och sälja in sin grej. 

Ska man producera och marknadsföra den själv så måste man ju också se till att man får ihop pengar till sånt. Dessutom får man ju inte glömma att man ska ha råd med sånt där som patent och mönsterskydd. Patent innebär kanske mindre kostnader än mycket annat, men det är viktigt att man får med de små, viktiga sakerna i kalkylerna. 

Efter det att man har fått ihop exempelvis en prototyp för en apparat så kan det vara lättare att hitta finansiärer. Det finns entreprenörer som älskar att finansiera nya företag och uppfinningar. Dessutom kan man ju skapa en fundraiser-kampanj på någon av de större hemsidorna för just fundraising. 

Om man har en trovärdig affärsplan och någon person som backar upp projektet så kan det vara en idé att man startar ett nytt företag för att kunna söka ett företagslån. Så är det då möjligt att få ett företagslån utan borgen 2021? Om du har uppbackning i företaget med någon som har god ekonomi är det mycket större chans att få större företagslån.  

Om man behöver anställa folk som så är ett tips att man anlitar någon som redan har ett inte allt för tidskrävande jobb och ge bort en del av företaget för arbetsinsats. Då skriver man ett kontrakt om ägarandel genom att ge bort ett antal procent som man tycker motsvarar arbetsinsatsen. 

Ännu bättre om man tror på idén är kanske att man från början går ihop med någon som man delar företaget med och som kompletterar ens egen styrkor. Då kan man dela på arbetet från början och hjälpas åt att hitta ytterligare finansiärer om det är 

Ett trick för att finansiera en del av marknadsföringen, bygga upp en hemsida eller skapa loggor är att skapa tävlingar av olika slag som man kan få ut gratis i sociala medier, forum och så vidare. Då kan man finansiera dessa insatser genom att skapa tävlingar som dessutom kan skapa ett intresse för produkten, tjänsten eller företaget. 

Om man är riktigt smart behöver man inte ens bekosta prispengarna själv utan få dom av andra företag som själva vill ha mera marknadsföring och synas bättre. Tänk dig att ditt förstapris eller pris för vinnaren är fem-, tio- eller tjugotusen kronor, då skapar du värde åt företaget som finansierar priserna genom att de får exponera sina produkter och varumärke på olika sätt som skänker motsvarande värde åt dom. 

Om man har bra relationer med personer som har ekonomi eller kunskaper, samt ordna win-win-situationer åt olika parter, kan man skapa bra förutsättningar för att kunna finansiera även större projekt. 

You may also like...