Google Ads – Placera dig först

Google Ads – Betala dig till toppen

Annonsering på Google är det bästa hjälpmedlet att använda sig utav om man är ute efter resultat snabbt och har en stor eller liten budget att röra sig med. Med hjälp av annonsering på Google betalar du dig till topposition på Googles SERP (search engine results page).

Det bästa är givetvis att synas bland resultaten längst upp på sidan ovanför de organiska resultaten, men det finns även Google Ads längst ner på sidan och även på sidorna 2 och 3. Men statistik har visat att det är i stort sett ingen som ens klickar sig till längre än första sidan av de som gör sökningar på Google. Det visar hur viktigt det är att använda sig av annonser för att dels nå ut och för att kunna öka sin konvertering.

Har du eller känner du någon som driver ett litet företag som hade behövt hjälp så kan du läsa lite mer här för att förstå hur du faktiskt kan driva kunder till dig.

google-ads-2020

Vad är Google Ads?

Google Ads är ett hjälpmedel för marknadsföring helt enkelt och istället för att marknadsföra sig i till exempel affischer och tidningar, som man gjorde mycket förr, så kan man lättare göra det där alla befinner sig: Google. Google är tillräckligt smart att de kan veta vem det är som sitter bakom datorn genom att de vet vad du söker, vilka sidor du tittar på samt om du har google konto som du parkopplat med konton. Så med googles hjälp så kan du lämpa dina annonser så att endast personer som har visat intresse för den tjänst eller produkt du har. Det betyder att du inte behöver spendera onödiga pengar på marknadsföring som som inte leder till konvertering.

Du kan dessutom ändra annonserna så att olika annonser visas för olika målgrupper, fast produkten och landningssidan kanske är den samma. Google har egna “how-to”-guider som man kan kolla in och lära sig hur Google Adwords fungerar, så att vilken person som helst kan egentligen använda sig av Google Ads.

Google Ads är ett verktyg som passar alla branscher och som visat sig vara en viktig parameter i att synas mer och öka synligheten för bolag. Med Google annonser betalar du dig din väg till toppen av sökresultaten och med specifierade Google Ads kommer det att skapa konverteringar utefter dina behov och mål. Google Ads är rekommenderat över hela världen av marknadsförare och det är en viktig del som företagare bör använda sig av.

google-ads-2020

Google Ads byrå

Men det kan vara en utmaning att göra det lyckat, om man inte vet hur det egentligen funkar. Det finns byråer som arbetar med digital marknadsföring och som är specialiserade på Google annonser och hur du får mer synlighet i sökresultaten. En erfaren byrå kommer att hjälpa dig att komma igång med dina annonser och bygga olika kampanjer och Ad groups. Att annonsera på adwords (som det hette innan) visar effekt med direkta resultat. Nå resultat med enorm fart med hjälp av viktiga sökfraser och sökord. Google Ads är ett effektivt verktyg för den som vill få snabba resultat. Med Googles Ads betalar du dig upp till topplaceringarna hos sökmotorn.

Om du är intresserad av att få hjälp med dina Google annonser och vill ta nästa steg i din marknadsföring, rekommenderar vi SEO/SEM byrån Webstr som är experter inom området och tar fram de bästa sökorden för ditt företag. De har hjälpt flera företag att nå toppen i sökresultaten och ökat chanserna för högre konverteringar och försäljning beroende på vad företaget haft för mål. Om du vill läsa mer om Webstr och hur de arbetar med Google Ads, så kan du klicka här.

Vill du läsa mer om hur du kan öka din synlighet på Google och vad som finns att göra för knappt någon budget alls? Då bör du läsa vårt inlägg ”SEO – Tekniken bakom placeringen” här.

You may also like...