Chromecast

chromecast

Chromecast

Google Chromecast är en enhet som är till för att kunna se filmer från surfplatta till TV-skärm. Det är en liten dongel som ansluts till en TV via ett HDMI-uttag. Mobilen, surfplattan eller din dator kan användas för att styra din enhet. Därför kan det som visas på skärmen på en dator, mobil eller surfplatta överföras till TV-skärmen och på så vis strömma över innehållet. När du använder din Google Chromecast, så laddas det automatiskt ner information från källor som är justerade för programvaran, som skickas direkt och som kommer att sköta system och databank på enheten som den används på. Google Chromecast fungerar helt enkelt som en komplett mottagare.

Chromecast sköter inga appar och har ingen direkt möjlighet att exempelvis installera program och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp på skärmen från en annan enhet och väljer vilken trådlös assistent som du vill streama från. Internet får enheten via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att anslutningen skall fungera ordentligt. Dessutom måste din mobil, smartpad eller laptop vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din enhet är. Vilket troligen kommer att vara hemma, där det är samma nätverk. Att installera din Google Chromecast är enkel process. Anslut din enhet till HDMI-porten på din TV och börja streama till den.

Du gör det genom att ansluta USB-kabeln som medföljer i USB-porten på din TV eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Viktigt att veta är att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När du har installerat klart, ladda ner Google Home appen till din enhet. Det är via Google Home appen som du kan konfigurera en ny enhet. Följ instruktionerna steg för steg så är du snart redo att spela direkt på din TV.

När du har installerat klart Chromecast, så kan du börja streama. När din mobil eller laptop är i samma Wi-Fi, visas en liten ikon som låter dig sända innehåll till din Google-enhet. Den lilla ikonen visas som en rektangel med detaljer som liknar vågor. Det är viktigt att TV:n är inställd på samma HDMI-ingång som Google Chromecast är kopplad till. Därefter klickar du på Rectangle för att börja streama till Chromecast.

Tillsammans med Google Assistant kan du också använda röstkontroll för att streama på din TV. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan ber du Google Assistant att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din mobiltelefon eller dator som en fjärrkontroll och du kan pausa eller ändra oavsett var du är någonstans med täckning. När det gäller om programmen funkar eller inte, så behöver du inte oroa dig för vad du kan spela eller inte.

Appar som exempelvis Spotify, Facebook, playtjänster och liknande stöder detta och tar hand om allt de använder för dig. I Google Home appen kan du se en komplett lista över vilka appar du kan streama till din Google Chromecast. Detsamma gäller för material som lagras på din laptop eller smarttablet.


Är det så att du vill visa bilder med din Google Chromecast och dina egna videor, så kan du göra det med exempelvis Google Foto som är kompatibel med Chromecast. De flesta program och appar har stöd för att spela upp lagrade filmer eller musik. Är det så att du använder Google Chrome som en webbläsare på din enhet, så går det att välja hela webbläsarfönstret på en närliggande Google Chromecast.

Om du vill aktivera detta så ge ett tryck på de tre punkterna längst upp till höger och välj sedan “Casta” från listan. Med den här funktionen, så har användare med Android också möjligheten att visa hela skärmen till Google Chromecast. En praktisk funktion om du exempelvis vill spela ett spel på den stora skärmen eller om din nuvarande app inte har inbyggt stöd för Google Chromecast. En toppfunktion är att Google Chromecast hämtar själv innehåll online, så det har ingen effekt på enhetens batteritid.

Är du intresserad av att veta mer om liknande produkter bör du kolla in smartahogtalare.se.

Läs mer om Googles röstassistenter i vårt tidigare inlägg här.

You may also like...

2 Responses

  1. September 15, 2020

    […] Är du intresserad av Google Chromecast, rekommenderar vi att läsa vårt inlägg här. […]

  2. September 15, 2020

    […] Missa inte våra tidigare inlägg om Chromecast här. […]