Google Home

google-home

Google Home

Nu finns det sätt att kunna styra ditt hem trådlöst. Google Home är en liten högtalare som du ansluter via Wi-Fi. Du använder din röst som fjärrkontroll. När du använder den, så laddas det automatiskt ner data från källor som är anpassade för enheten och som kommer att sköta system och dataöverföring på enheten som den används på. Googles röstassistent fungerar mer eller mindre som en vanlig kontroll. Röstassistenten sköter inga appar och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande.

Du styr din Google Home utefter vad som ska spelas upp i hemmet och väljer vilken enhet som du vill streama från. Googles röstassistent ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att anslutningen skall fungera ordentligt. Att installera din enhet är inte så svårt som det verkar. Du installerar genom att ansluta din enhet till ditt Wi-Fi och du kan då strömma från den.

När du har installerat klart, är nästa steg att ladda ner Google Home appen till din surfplatta. På detta steget kan du använda och styra din enhet. Följ instruktionerna steg för steg så är du snart redo att börja strömma från din enhet. När du har installerat klart Google Home, så kan du börja streama.

När din smartphone eller dator är i samma Wi-Fi som din röstassistent, dyker en liten ikon upp som låter dig strömma innehåll via den. Denna symbol ser ut visas när den har fått kontakt med din enhet. Glöm inte att se till så att det är samma nätverk som röstassistenten är ansluten till. Efter det, så trycker du på ikonen för att börja strömma via enheten.

Med din högtalare som heter Google Home använder du röstkontroll för att streama. Du börjar med att spela från strömningstjänsten och sedan använder du din Google Assistant för att visa vad du vill se. Sedan använder du din laptop eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan då spela eller pausa oavsett var du är någonstans med täckning med röstkontroll.

När det gäller om programmen funkar eller inte, så behöver du inte oroa dig för vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Viaplay, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt de använder för dig. Med appen för Google Home kan du se tillgängligheten över vilka program som du kan använda till enheten. Detsamma gäller för material som finns på din mobil eller smarttablet.

Om du vill visa bilder via din Google Assistant och dina egna filmer, så har du möjlighet att göra det med eftersom din enhet har support för det. Många program och appar har stöd för att strömma lagrade filmer eller musik via Google Home Assistant. När du använder Google Chrome som en webbläsare via din Google Home, så kan du välja hela webbläsarfönstret för strömning till en enhet.

Om du vill aktivera detta så ge ett tryck på menyn längst upp till höger och välj sedan Google Home som enhet. Det är en bra funktion om du exempelvis vill spela ett spel på den en större skärm eller om du har en app som är kompatibel med Google Home. En toppfunktion är att Google Home samlar allt innehåll via sitt nätverk, vilket gör att det inte påverkar telefonens batteriförbrukning och att Google Home är röststyrd.

Det är det som är den största fördelen med Google Home att du får ett trådlöst hem och slipper att använda fjärrkontroller etc. Googles röstassistent är en smart produkt som gör ditt hem mer bekvämligt och uppdaterat.

Så säg till din trådlösa Google Home att spela lite skön upptempo-musik – Och få lite feeling för: Vårstädning! 🙂

Läs mer om Googles röstassistenter på Smartahogtalare.se som är experter inom trendande teknik här.

Är du intresserad av Google Chromecast, rekommenderar vi att läsa vårt inlägg här.

You may also like...

2 Responses

  1. September 15, 2020

    […] Läs mer om Googles röstassistenter i vårt tidigare inlägg här. […]

  2. September 15, 2020

    […] Läs våra tidigare inlägg om röstassistenter här. […]